湿潤土壌

土地の3つに分けることができます( 3 )の段階、すなわち、液体、固体、ガスや空気。有機材料やミネラルの細孔を固相とされている土地のコンポーネントの詳細説明は、空気孔(ガス相)と水(液相)が含まれています。
は、地面に穴を埋めるか、孔として細孔土壌、地下水基準の形で液相が重要な役割を持っている。蒸気としては、土壌や地下水の水の役割は、陽イオ ン、有機物質の分解との関係があり、土壌中の微生物の活動。一般的に土地に拘束され、土壌や水のマイクロ孔の細孔、細孔の細孔のサイズは8.6 μm以下に配置。これは、細孔の水または潮解未満0.2 μmサイズの細孔水の水ですが、水には、細孔に位置し、工場0,2-8,6 μmサイズの細孔や毛管水と呼ばれるように、使用することができる。植物の根に吸収することはできません。は、通常の潮解点が含まれている地下水の状態だ けで永久フェージングと呼ばれています。水の土地の細孔径8.6 μm以上の細孔をいっぱいに大量の水とも呼ばれます。土地と水を捕捉することはできませんので、スタイルの重力を移動されます。植物の成長も必要なので、全体の水分含有量は、フィールドの容量と恒久点など、いくつかの事情で、地下水のレベルを設定するために地下水や土壌が 必要ウェット色あせた。水を一定の重量を105-110 Cの温度では、乾燥炉での総土地を取得。土壌や水の中の水の総容量を知るために、最大容量は、地下水へのオーブンで移動する方法を見つけるには飽和状態。 水の自由エネルギー、あるいは水ポテンシャルは0からの水の列( pFの)の高電圧(ゼロ)として測定され、この場合には。湿度条件は、余分な水分が重力下で重力のスタイルが浸透して地下水を持っている時点での分野で能 力を測定。 2.54の潜在的な自由エネルギーの値( pFの)の数。一方、焦がすポイント4.2 pFの永久値( Hanafiah 、 2005 )の時に取得。

SOIL MOIST

Soil can be divided into three (3) phases, namely solid, liquid, and gas or air. In more detail in the land component of the organic materials and minerals which is a solid phase and pore-pore which contains the air (gas phase) and water (liquid phase).
Liquid phase in the form of ground water that fills holes in the ground or referred to as the pore-pore soil, has an important role. Role of water in the soil or ground water as the steam has a relationship with the cation, decomposition of organic materials, and activities of microorganisms in the soil. Soil water is generally bound by land or placed in the micro-pore-pore, the pore-pore size of less than 8.6 μm. However, the water that can be used by the factory which is located in the pore-pore size 0,2-8,6 μm or the so-called capillary water, because water in the pore-pore size of less than 0.2 μm or deliquescence water is water that can not be absorbed by plant roots. Only on the condition of the ground water that contains the normal deliquescence point is called the fading permanent. Water-filled pore with a pore size of land more than 8.6 μm referred to as heavy water. Water can not be captured by the land and will be moved because the style gravity.
Growth in plants also need a ground water or wet soil, so the need to set the level of ground water in some circumstances, such as total water content, field capacity and permanent point faded. Water obtained with a total land in the drying oven at a temperature of 105-110 C to constant weight. To know the total capacity of water in the soil or water saturated maximum capacity to find ways to go to the ground water in the oven. In this case the free energy of water, or water potential was measured as a high voltage in the water column (PF) from 0 (zero). Capacity in the field of humidity conditions measured at the time of holding the ground water after the excess water to seep under gravity because gravity style. The number of potential free energy value (PF) of 2.54. Meanwhile, sear the point obtained at the time of permanent value PF of 4.2 (Hanafiah, 2005).

LENGAS TANAH

Tanah dapat dibagi menjadi tiga (3) tahapan, yaitu padat, cair, dan gas atau udara. Secara lebih rinci dalam tanah merupakan komponen dari bahan organik dan mineral yang merupakan tahap solid dan pori-pori yang berisi udara (fasa gas) dan air (fasa cair).
Fase cair dalam bentuk air tanah yang memenuhi dalam lubang-lubang tanah atau disebut sebagai pori-pori tanah, memiliki peran penting. Peranan air dalam tanah atau sebagai uap air tanah memiliki hubungan dengan cation, dekomposisi bahan organik, dan kegiatan mikroorganisme dalam tanah. Tanah air pada umumnya terikat oleh tanah atau diletakkan di dalam mikro-pori-pori, pori-pori yang berukuran kurang dari 8,6 μm. Namun, air yang dapat digunakan oleh pabrik yang berlokasi di pori-pori ukuran 0,2-8,6 μm atau yang disebut kapiler air, karena air yang berada di pori-pori ukuran kurang dari 0,2 μm atau air higroskopis adalah air yang tidak dapat diserap oleh akar tanaman. Hanya pada kondisi tanah yang berisi air higroskopis keadaan normal disebut sebagai titik layu permanen. Diisi air pori-pori dengan ukuran tanah lebih dari 8,6 μm disebut sebagai berat air. Air tidak dapat ditangkap oleh tanah dan akan pindah karena gaya gravitasi.

Dalam pertumbuhan tanaman juga memerlukan air tanah atau lahan basah, sehingga perlu mengatur tingkat air tanah dalam beberapa keadaan, seperti air total konten, kapasitas lapangan dan titik layu permanen. Air yang diperoleh dengan total tanah di oven pengeringan pada suhu 105-110 C sampai berat konstan. Untuk mengetahui total kapasitas air di tanah air atau kapasitas maksimum jenuh mencari cara untuk masuk ke tanah air di oven. Dalam hal ini bebas energi potensial air atau air diukur sebagai tegangan tinggi di kolom air (PF) dari 0 (nol). Kapasitas di bidang kondisi kelembaban diukur pada saat memegang air tanah setelah kelebihan air gravitasi meresap ke bawah karena gaya gravitasi. Jumlah potensi energi bebas nilai (PF) dari 2,54. Sementara itu, titik layu diperoleh pada saat permanen nilai PF dari 4,2 (Hanafiah, 2005).